Social Media Perfecte afmetingen voor afbeeldingen

Er is een update voor 2017! Ga naar:

Social Media Beeldformaten 2017

De perfecte beeldformaten voor Social Media

Alle afmetingen voor afbeeldingen voor Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Google+, Youtube en Tumblr

Alle beeldformaten van de belangrijkste social media platformen in een super handig overzicht. Om nu niet voor ieder social media platform apart de richtlijnen voor de afbeeldingen op te hoeven zoeken, heeft MakeAWebsiteHub.com dat voor je gedaan. En om het overzichtelijk te maken hebben ze alle beeldformaten in een handige infographic gezet. MLDR Communicatie heeft de infographic in stukjes geknipt, zodat je per social media kanaal de perfecte beeldformaten hebt. Zo kun je heel eenvoudig in een oogopslag zien welk formaat je moet gebruiken om je visuele content te publiceren. Dus, wil je de ideale grootte weten om een cover foto op Facebook te zetten? Of wil je het perfecte formaat weten om een profiel foto op Pinterest te plaatsen? Klik dan op de link.

Up-to-date social media image sizes

Alle actuele formaten voor social media afbeeldingen

Facebook

Twitter

LinkedIn

Instagram

Pinterest

Google+

Youtube

Tumblr

 

Het échte verhaal achter social media: de perfecte beeldformaten

Social media zijn net mensen af en toe. Ze raken verveeld met de inrichting van hun huis. De keuken zakt van ellende in elkaar en is zo ontzettend oubollig. En die badkamer kan ook echt niet meer. Die is zó ouderwets en de schimmel staat tussen de voegen. Daar kan zo een sloopkogel doorheen. En als we dan toch bezig zijn; die treurige schemerlamp in de woonkamer kan bij het grof vuil gegooid worden. En de doorgezakte bank moet vervangen worden. En die vrouw op die doorgezakte bank kan ook wel wat botox gebruiken. 

Dus wat doen ze? Ze gooien de boel overhoop, nemen een ander interieur. Ze gaan wat klussen en timmeren. En ziedaar, ze zijn voor een tijdje weer tevreden met wat ze aanschouwen. Nou, dit doen ze ook met de look & feel van social media. Ze veranderen het om verbeteringen aan te brengen. Ze willen up-to-date blijven, aan de hedendaagse eisen voldoen, de concurrentie een stap voor blijven. Of ze vervelen zich met wat ze zien en toveren de inboedel om.

Maar waar het voor jou als gebruiker van al die leuke handige plezierige social media kanalen op neer komt, is dat je je weer moet gaan verdiepen in wat er nu weer veranderd is. Waar is die ene knop nou gebleven? En waar hebben ze de wc nu weer verstopt? Nou, dat dan gelukkig niet, maar als ze de kans zouden hebben…. oei!

 

Ben je geïnteresseerd in social media? Lees dan ook dit artikel: Social Media strategie in 9 stappen

Kortom, social media zijn voortdurend in beweging, ontwikkeling of hoe je het ook wilt noemen. Ze zijn bezig met veranderingen. Hierbij veranderen zij ook regelmatig de afmetingen om een afbeelding te kunnen plaatsen. Wil je ‘even snel’ een afbeelding, image of foto plaatsen op Facebook of Twitter, hebben ze de afmetingen weer veranderd! Denk je net alle beeldformaten te weten, is het weer anders! Moet je weer gaan zoeken naar de laatste update over afmetingen om een afbeelding te kunnen plaatsen! Aaaaah!!! Om gek van te worden!

Ja, je kunt natuurlijk ook gewoon een foto uploaden, een beetje priegelen en genoegen nemen met het resultaat. Maar als je als online marketeer verantwoordelijk bent voor de online uitstraling van een beursgenoteerd miljoenenbedrijf moet die afbeelding die je op internet zet gewoon goed zijn met de juiste afmetingen. Buiten dat, als je voor je eigen Linkedin pagina een andere cover foto wilt, moet je ook het juiste aantal pixels weten. En alsof je dan zin en tijd hebt om het internet maar weer eens af te struinen naar de laatste up-to-date informatie om een fotootje te posten.

Daarom deze infographic. Omdat je niet de enige bent die een handig overzicht kan gebruiken.

Veel plezier ermee!

Vond je dit een leuk artikel? Share het of schrijf een reactie onderaan de pagina.

Facebook afmetingen

 

Facebook image sizes

Twitter afmetingen

 

Twitter image sizes

LinkedIn afmetingen

 

Linkedin image sizes

Lees ook dit artikel over het schrijven van een LinkedIn samenvatting

 

Instagram afmetingen

 

Instagram image sizes

Pinterest afmetingen

 

Pinterest image sizes

Google+ afmetingen

 

Google+ image sizes

Youtube afmetingen

 

Youtube image sizes

Tumblr afmetingen

 

Tumblr image sizes

Wil je de afmetingen in één handige infographic hebben? Dan moet je even naar de website van MakeAWebsiteHub.com gaan. Daar kun je ‘m zo downloaden.

Je kunt ook nog op SumAll.com kijken. Daar hebben ze ook nog een andere mooie infographic.

5 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.